Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Wanneer er een huis te koop staat zonder een te koop bord in de tuin en zonder een vermelding in een krant of op het internet, dan is er een kleine kans dat het huis daadwerkelijk ook verkocht gaat worden. Voor een website geldt hetzelfde.

Hoe mooi of duur de website ook is, als deze niet vindbaar is voor de doelgroep en zoekmachines, dan heb je er meestal vrij weinig aan. Dit probleem lossen we op met SEO.

Waar staat SEO voor?

SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie. De website en de content, wordt hierbij geoptimaliseerd voor de belangrijkste zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Hierdoor ben je dus beter vindbaar onder de zoekopdrachten die de doelgroep gebruikt om een product, dienst of informatie te vinden. Voorbeeld: verkoop je tuinstoelen? Dan wordt de focus gelegd op zoekwaarden als: tuinstoelen, tuinset en buiten zitten. Vaak in combinatie met de vestigingsplaats van het bedrijf of het type en/of merk.

Zoekmachine Optimalisatie zorgt ervoor dat zoekmachines precies weten wat je wilt verkopen of welke informatie je wilt vertellen. Denk vanuit je doelgroep; welke zoekwoorden gebruikt de doelgroep om het product of de informatie te vinden? Het is dus handig om je website te optimaliseren voor die zoekopdrachten, zodat de doelgroep niet bij de concurrent, maar juist bij jouw website uit komt.

Er zijn veel vormen van optimalisatie: onbetaalde (de zoekmachine optimalisatie) of betaalde advertenties (SEA). Met SEA adverteer je op de zoekwoorden die je doelgroep invult, zodat je als een van de eerste in beeld bent. Een hulpmiddel hierbij is Google Adwords.

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Hogere positie in Google

SEO is trouwens niet het enige dat zorgt voor een hogere positie op Google en andere zoekmachines. Er zijn meer factoren die meespelen, zoals de snelheid van je website, responsive webdesign en de webhosting.

De snelheid van je website kun je goed testen met Google Insight. Deze tool van Google geeft je een aantal handige tips over hoe je de snelheid van je website kunt verbeteren. Denk aan het maken van kleinere afbeeldingen, het gebruik maken van cache en het verkleinen van bepaalde codes in de website.

Wilt u ook een hogere positie in Google of meer weten over zoekmachine optimalisatie? Wij helpen u graag! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ook interessant voor jou:

Wat is SEA?

Wat is WordPress?

Wat is responsive webdesign?

Ook een nieuwe website laten maken?

Is je bedrijf toe aan een nieuwe website? We helpen je graag met het realiseren van een website die precies aansluit met je onderneming.