E-learning platform laten ontwikkelen

Leren waar en wanneer je maar wilt. Een leerplatform, ook wel een e-learning platform genoemd, is niet meer weg te denken in het huidige leerklimaat. Ben je op zoek naar een passende oplossing binnen je bedrijf voor het opleiden van (nieuwe) medewerkers? Lees hieronder verder over het laten ontwikkelen van een e-learning platform.

Wat is een e-learning platform?

Een e-learning platform is een ideaal platform om kennis en informatie te delen over je bedrijf aan (nieuwe) medewerkers. Het grote voordeel is dat medewerkers overal – op afstand – kunnen leren.

Een e-learning platform, ook wel een online leeromgeving of een virtuele leeromgeving genoemd, is een digitale omgeving waarbinnen studenten en docenten interactief kunnen leren. Het platform kan toegang bieden tot online cursussen, video’s, lesmateriaal, opdrachten, toetsen en andere leermiddelen. Een e-learning platform kan worden gebruikt voor formeel onderwijs, zoals een opleiding op een universiteit of hogeschool, of voor informeel onderwijs, zoals bij- of nascholingen. Het platform kan ook worden gebruikt voor professioneel ontwikkelen, zoals trainingen voor werknemers.

E-Learning platform laten ontwikkelen

Een e-learning platform is ideaal om in te zetten voor je medewerkers, het werven van nieuwe medewerkers of te gebruiken voor de klas. Een online leeromgeving is vrijwel voor ieder leerdoel in te zetten.

Hoe in te zetten binnen je bedrijf?

Om er achter te komen hoe we een online leeromgeving kunnen inzetten binnen jouw bedrijf, gaan we samen een plan opstellen. Aan de hand van jouw wensen realiseren wij een leerplatform die volledig geoptimaliseerd is voor (nieuwe) medewerkers of leerlingen binnen je bedrijf.

Voorbeelden van e-learning platforms

Leerplatform laten ontwikkelen
E-learning platform laten ontwikkelen

Leren voor nieuwe medewerkers

Voordat je een leeromgeving kunt inzetten voor je bedrijf, gaan we samen bekijken wat het doel is van het platform. Wil je bijvoorbeeld je nieuwe medewerkers alvast inwerken? Dan is een leeromgeving een ideale tool. Het is namelijk mogelijk om interne opleidingen en (in)werktrajecten volledig online beschikbaar te maken. Laat de nieuwe medewerkers aan de hand van leerstof en video’s vragen beantwoorden. Aan deze vragen kunnen resultaten worden gekoppeld om zo, automatisch, een certificaat te genereren. Zo weet je direct welke medewerker het traject succesvol doorlopen heeft of welke medewerker nog wat meer uitleg nodig heeft.

Online leren voor medewerkers

In veel branches en bedrijven zijn medewerkers verplicht elk jaar een cursus te volgen om zo een bepaald certificaat te behalen. Een online leeromgeving biedt hier de oplossing voor. Je medewerkers ontvangen per e-mail automatisch een herinnering, zodra er een cursus klaar staat. Als de medewerker de cursus succesvol heeft doorlopen, krijgt deze een certificaat die voor een bepaalde tijd geldig is.

Mogelijkheden

  • SSO-koppeling(en)
  • Ontvang certificaten na behalen van een module
  • Een e-learning platform kan toegang bieden tot online cursussen die zijn opgezet als complete opleidingen of die gericht zijn op specifieke onderwerpen. De cursussen kunnen bestaan uit video’s, leesmateriaal, opdrachten, toetsen en andere leermiddelen.

Voordelen

  • Studenten kunnen leren op hun eigen tijd en vanaf elke locatie met internettoegang
  • Een e-learning platform kan de efficiëntie van het onderwijsproces verhogen door bijvoorbeeld automatische beoordeling van opdrachten en toetsen.
  • Kosten besparing, bijvoorbeeld door het verminderen van reiskosten voor studenten en docenten.
  • Kan worden aangepast aan de behoeften en leervoorkeuren van individuele studenten.
  • Mogelijkheden om het leerproces van studenten te meten en te volgen, wat kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs.

Onze klanten

Voor meerdere bedrijven hebben we inmiddels een e-learning platform gerealiseerd. Benieuwd naar de referenties of mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Voorbeelden van e-learning platforms

Leeromgeving laten ontwikkelen
elearning omgeving laten ontwikkelen

Ook een E-Learning platform laten ontwikkelen?

Is je bedrijf toe aan een nieuwe website? We helpen je graag met het realiseren van een website die precies aansluit met je onderneming.