Website beheer en onderhoud

Beheer en onderhoud aan websites

Goed website beheer en onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat een website goed en veilig blijft functioneren en het zorgt ervoor dat zowel de content als de techniek up-to-date blijft. Het onderhouden van een website kan ingewikkeld zijn en veel tijd kosten. Het beheren van een website wordt vaak vergeten, door drukte of weinig tijd. Wij helpen je graag met het beheer en onderhoud van je website.

Verschillen tussen website onderhoud en website beheer

Wat is het verschil tussen website beheer en website onderhoud? Website beheer zien we als het beheren van de content, zoals de afbeeldingen en tekst. Goed websitebeheer zorgt ervoor dat je content up-to-date blijft en dat bezoekers actuele informatie zien. Website onderhoud is het bijwerken van de techniek, zoals het CMS, het thema en alle plug-ins die actief zijn binnen de website. Het onderhoud is belangrijk om hackers geen kans te geven en ervoor te zorgen dat de laatste snufjes en functionaliteiten geïnstalleerd zijn.

Blijf actueel

Het updaten van je website is belangrijk om de doelgroep de juiste content te laten zien. Maar ook voor de zoekmachines, want deze hechten namelijk waarde aan een website die up-to-date is. Naast bijwerken van content, zorgen we ervoor dat je website regelmatig een update krijgt, zodat hackers geen misbruik kunnen maken van verouderde plugins of codes.

Het beheren en onderhouden van een website kan lastig zijn. Tijdgebrek is een veel voorkomend probleem voor ondernemers voor het niet bijwerken van een website. Wij helpen je graag met het beheren en onderhouden van de website, zodat deze up-to-date blijft en veilig blijft. Naast het werkend houden van je website kunnen we ook helpen met het plaatsen van content, dit zodat de website ook voor de bezoeker relevant blijft.

Zorg voor actuele content

Wij verzorgen het beheer en onderhoud voor je website, zodat je hier niet aan hoeft te denken. Denk aan het bijwerken van teksten en afbeeldingen, maar ook het bijwerken van updates. Het is belangrijk dat je doelgroep de juiste, maar vooral actuele informatie te zien krijgt. Wij denken mee en zorgen dat de website up-to-date blijft. Hulp nodig bij het bijwerken van je website? Neem dan contact met ons op.

Waarom is het belangrijk om je website te laten onderhouden en beheren?

  • Houdt je techniek up-to-date
  • Voorkom problemen met beveiliging of bugs
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Altijd actuele content
  • Geen achteraf gedoe en bespaar tijd
Website beheer en onderhoud

Up-to-date houden

Een van de belangrijkste redenen om je website te laten onderhouden is om ervoor te zorgen dat deze up-to-date is. Dit betekent dat alle links naar andere websites werken, dat de website voldoet aan de laatste veiligheidseisen en dat de inhoud van de website actueel is. Als je website niet up-to-date is, kan dit leiden tot een slechte gebruikerservaring voor je bezoekers en kan het zelfs leiden tot een daling van de positie van je website in de zoekresultaten.

Problemen voorkomen

Door je website regelmatig te laten onderhouden, kun je problemen voorkomen voordat ze ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er regelmatig backups worden gemaakt van je website, zodat je deze kunt terugzetten als er iets misgaat.
Het kan ook betekenen dat er regelmatig software-updates worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat je website voldoet aan de laatste veiligheidseisen.

Zoekmachine Optimalisatie

Door je website up-to-date te houden en problemen te voorkomen, kun je ook bijdragen aan een beter rendement van je website in de zoekresultaten. Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan websites die actueel zijn en die geen problemen hebben, dus door je website regelmatig te laten onderhouden kun je ervoor zorgen dat deze beter scoort in de zoekresultaten.

Altijd actuele content

Wij verzorgen het beheer en onderhoud voor je website, zodat je hier niet aan hoeft te denken. Denk aan het bijwerken van teksten en afbeeldingen, aanmaken van blogs en tijdig inplannen en plaatsen van de juiste content.
Op deze manier is je website bezoeker altijd op de hoogte van de laatste acties en biedt je website een echte meerwaarde.

Tijdsbesparing

oor het beheren van je website uit te besteden hou je meer tijd over, tijd om dingen te doen die echt belangrijk zijn zoals het daadwerkelijk ondernemen binnen je bedrijf.

Toevoegen en bijwerken

Actuele content is belangrijk voor je website. Ook Google hecht waarde aan een actuele website. Laat je door ons de content bijwerken? Mail ons met de wijzigingen en we passen het aan. Lekker makkelijk. Heb je al een website, maar wil je een extra pagina of bericht laten toevoegen? Geen probleem. Ook bij het toevoegen van Google Analytics, foto’s of andere plugins helpen we graag.

Vindbaarheid

Vanaf de start houden we rekening met de vindbaarheid van de website. Met zoekmachine optimalisatie (SEO) houden we o.a. rekening met de (interne) structuur en de content. Ook kunnen we helpen met de webhosting.

Zelf beheren of laten beheren

Als je liever je eigen website beheert, is dat geen probleem. Alle websites die wij realiseren, worden gebouwd met WordPress. Dit systeem bied je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier je eigen website te beheren. De mogelijkheden met WordPress zijn eindeloos en toch is het zeer gebruiksvriendelijk. Meer weten over WordPress? Klik hier.

Laat je jouw website liever door ons beheren? Uiteraard helpen we je graag. We zorgen voor het bijwerken van content, zoals teksten en afbeeldingen, zodat je website actueel blijft. Ook bieden we ondersteuning bij het updaten van WordPress en de plug-ins van je website, zodat hackers buiten de deur blijven.

Ook je website laten beheren?

Heb je hulp nodig bij het beheren van jouw website? We helpen je graag met het beheer en onderhoud, zodat je website up-to-date blijft.