Waarom is het uitvoeren van PHP updates belangrijk?

Waarom PHP updates belangrijk zijn

Op dit moment stappen veel hosting providers over op PHP 8.1, als ze al niet overstappen dan brengen ze vaak extra kosten in rekening voor de ondersteuning van oudere PHP versies. Het onderhouden van een website is dus van groot belang, zodat je website altijd mee kan met de nieuwste standaard.

Waarom is het uitvoeren van PHP updates belangrijk?

Veiligheid en verbeteringen

Wanneer er een nieuwe versie van PHP beschikbaar is, bevat deze vaak verbeteringen en beveiligingsupdates. Als jouw website nog steeds gebruik maakt van een oudere versie van PHP, loop je het risico dat er beveiligingslekken in jouw website zijn die kunnen worden misbruikt door hackers. Ook kan een oudere versie van PHP trager zijn dan een nieuwere versie, wat kan leiden tot een slechte gebruikerservaring voor jouw bezoekers.

Daarom is het belangrijk om regelmatig je PHP-versie te updaten. Vaak kan dit door je hostingprovider te vragen om de PHP versie te updaten. Houd er wel rekening mee dat een update van PHP soms gevolgen kan hebben voor de website. Als andere onderdelen, zoals bijvoorbeeld plugins of thema’s niet up to date zijn dan kan de hele website ineens stoppen met werken nadat je de PHP versie hebt verhoogd.

Beschikt jouw website al over de nieuwste versie?

Dit valt bij WordPress websites als beheerder te controleren onder het kopje Gereedschap en vervolgens sitediagnose. Als je onder het kopje Informatie bij server kijkt dan kun je precies zien op wat voor PHP versie dat je website draait.

Hierbij een overzicht van de laatste PHP versies:

  • PHP 8.2 – ondersteuning tot 8 december 2025
  • PHP 8.1 – ondersteuning tot 25 november 2024
  • PHP 8 – ondersteuning tot 26 november 2023
  • PHP 7.4 – ondersteuning tot 28 november 2022
  • PHP 7.3 – ondersteuning tot 6 december 2021

Alle andere PHP versies die hier niet genoemd zijn, zijn dus al een tijd lang niet meer ondersteunt en krijgen geen updates meer.

We helpen graag bij het updaten van jouw PHP-versie als je er toch niet helemaal uit komt of iemand liever laat meekijken bij het updaten.

Ook interessant voor jou:

  • Versnel jouw WordPress website met WP Rocket!

  • MMProjects jaaroverzicht

  • De voordelen van een SSL certificaat

Ook een nieuwe website laten maken?

Is je bedrijf toe aan een nieuwe website? We helpen je graag met het realiseren van een website die precies aansluit met je onderneming.