Tips voor een snelle(re) website

Waarom een snelle website belangrijk is

Een snelle website is essentieel voor het succes van elke online onderneming. Het kan niet alleen helpen om bezoekers te behouden, maar ook om het aantal bezoekers te verhogen en de conversie te verhogen. In deze blogpost zullen we bespreken wat de voordelen zijn van een snelle website en hoe je ervoor kunt zorgen dat je website snel is en blijft.

Tips voor een snelle(re) website

Tips voor een snelle website

Als een website traag is, zullen bezoekers geneigd zijn om weg te klikken en naar een concurrent te gaan. Dit kan leiden tot een hoge bounce rate, wat betekent dat mensen de website verlaten zonder ook maar iets te kopen of te doen wat je wilt dat ze doen. Door ervoor te zorgen dat je website snel is, kun je ervoor zorgen dat bezoekers langer op je website blijven.

Een snelle website kan ook helpen om het aantal bezoekers te verhogen. Als je website snel is, zal deze beter scoren in de zoekresultaten van Google. Dit betekent dat als iemand naar een term zoekt waar jouw website over gaat, jouw website meer kans heeft om bovenaan te staan. Als gevolg hiervan zullen mensen jouw website vaker bezoeken.

Ook kan een snelle website helpen om de conversie te verhogen. Als mensen langer op je website blijven, zijn ze meer geneigd om te kopen of iets te doen wat je wilt dat ze doen. Dit geldt vooral voor webshops, waarbij een trage website kan leiden tot het afbreken van het aankoopproces en dus tot minder verkopen. Door ervoor te zorgen dat je website snel is, kun je ervoor zorgen dat mensen gemakkelijker door het aankoopproces komen.

Wat kun je doen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een website sneller te maken:

 • Gebruik een snelle en betrouwbare hostingprovider. Kies een provider die snelle servers heeft en die een goede uptime heeft.
 • Optimale afbeeldingen. Zorg ervoor dat je afbeeldingen zo klein mogelijk maakt voordat je ze op je website plaatst.
 • Gebruik een cache-plugin. Een cache-plugin kan ervoor zorgen dat bepaalde elementen van je website worden opgeslagen in de cache van de bezoeker, zodat deze niet steeds opnieuw hoeft te worden geladen bij elk bezoek.
 • Gebruik een content delivery network (CDN). Een CDN zorgt ervoor dat je website op meerdere servers wereldwijd wordt gehost, zodat bezoekers altijd de dichtstbijzijnde server krijgen en de laadtijd daarmee vermindert.
 • Gebruik minified CSS, JavaScript en HTML. Dit betekent dat alle onnodige spaties en opmaak uit de code worden verwijderd, wat de bestandsgrootte vermindert en de laadtijd verkort.
 • Gebruik Gzip-compressie. Gzip is een manier om bestanden te comprimeren, wat de bestandsgrootte vermindert en de laadtijd verkort.
 • Verwijder onnodige plugins en add-ons. Hoe meer plugins en add-ons je hebt, hoe langer het duurt voordat je website is geladen. Probeer dus alleen de plugins en add-ons te gebruiken die echt nodig zijn.
 • Gebruik lazy loading. Lazy loading betekent dat afbeeldingen en andere elementen pas worden geladen wanneer ze in het zicht van de bezoeker komen. Dit kan de laadtijd van je website verminderen omdat niet alle elementen in één keer hoeven te worden geladen.
 • Gebruik een website accelerator. Er zijn verschillende tools beschikbaar die ervoor zorgen dat je website sneller wordt geladen, zoals Cloudflare en Fastly.

Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je website sneller wordt en beter presteert voor je bezoekers.

Kom je er toch niet helemaal uit of zijn zijn sommige stappen te technisch? We denken graag met je mee en helpen je graag om je website sneller te maken. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ook interessant voor jou:

 • Malware verspreid door duizenden WordPress websites

 • Waarom je direct over moet stappen op Responsive Webdesign

 • Hoe Elementor Pro jouw website in gevaar kan brengen

Ook een nieuwe website laten maken?

Is je bedrijf toe aan een nieuwe website? We helpen je graag met het realiseren van een website die precies aansluit met je onderneming.