De voordelen van een SSL certificaat

De voordelen van een SSL certificaat

Sinds de komst van gratis SSL certificaten en de strengere privacy eisen, is het gebruik van SSL steeds populairder geworden. Gelukkig maken steeds meer websites gebruik van SSL. Toch zijn er helaas nog steeds websites die hiervan geen gebruik maken. Zonde, want het heeft veel voordelen! Hieronder leggen we uit waarom.

De voordelen van een SSL certificaat

De voordelen zijn bijvoorbeeld:

1. een SSL certificaat is veiliger

Het versleutelen van data doormiddel van een certificaat maakt het voor cybercriminelen vrijwel onmogelijk om de gegevens van je klanten/bezoekers te achterhalen en te misbruiken. Hierdoor voelt de bezoeker zich een stuk veiliger op jouw website.

2. het is verplicht

Een SSL certificaat is in veel gevallen verplicht, denk hierbij aan websites die persoonsgegevens verwerken. Een formulier dat bedoeld is om informatie op te vragen valt hier al onder als je bijvoorbeeld om een naam en/of andere gegevens vraagt.

Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is deze beveiliging nog belangrijker geworden dan dit al was, dit omdat je tegenwoordig zelfs boetes riskeert.

3. goed voor de vindbaarheid / SEO

Google hecht veel waarde aan veilige websites, het is dan ook geen verrassing dat ook Google dit meeneemt in het beoordelen van een website. Wil je hoger komen in Google, dan is het hebben van een SSL dus zeker aan te raden.

4. Google Chrome markeert je website als ‘niet veilig’

Sinds 2018 controleert de browser Google Chrome actief op SSL certificaten. Bij het ontbreken van een certificaat krijgt een bezoeker een prominente melding te zien in de browser dat de website niet veilig is. Dit kan je bezoekers/klanten afschrikken, dit kan weer tot gevolg hebben dat een informatieaanvraag niet voltooid wordt en de bezoeker je website verlaat.

Kom je er toch niet helemaal uit of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! Wij denken graag met je mee om tot een geschikte oplossing te komen.

Ook interessant voor jou:

  • Tips voor een snelle(re) website

  • Waarom is het onderhouden van een WordPress website belangrijk?

  • Het Belang van Brand Design voor je bedrijf

Ook een nieuwe website laten maken?

Is je bedrijf toe aan een nieuwe website? We helpen je graag met het realiseren van een website die precies aansluit met je onderneming.