Veilige verbinding met een SSL-certificaat

Veilige verbinding met een SSL-certificaat

Op dit moment zijn we druk bezig met de websites van onze klanten te voorzien van (gratis) SSL-certificaten. Wat zijn precies de voordelen en waarom zou je gebruik maken van zo’n certificaat?

Belangrijk is om eerst de verschillende soorten SSL-certificaten te kennen, zodat je weet welke je precies nodig hebt voor je website. Zo zijn er speciale certificaten die bedrijfsgegevens bevatten. Deze gegevens zijn dan zichtbaar in de adresbalk van je browser, ook wel URL-balk genoemd. Ook is de verzekerde waarde vaak hoger. Het nadeel is wel dat deze certificaten een stuk duurder zijn vergeleken met andere certificaten.

Misschien wel het grootste voordeel van een SSL-certificaat is dat het vertrouwen wekt bij de bezoekers van je website. De bezoeker weet op deze manier dat je op een veilige manier omgaat met de gegevens die de bezoeker eventueel achterlaat.

Ook is er sinds januari 2017 iets veranderd binnen Google. Alle websites die HTTP gebruiken en vragen om een wachtwoord- of creditcardgegevens worden weergeven als onveilig. Hiermee hoopt Google het gebruik van SSL te stimuleren. Ook kan een HTTPS een kleine bijdrage leveren aan de zoekpositie binnen Google, omdat Google hier veel waarde aan hecht.

Veilige verbinding met een SSL-certificaat

Naast voordelen heeft een SSL-certificaat ook een aantal kleine nadelen. Gelukkig zijn het er niet veel, maar een aantal kunnen het benoemen waard zijn.

Een SSL-certificaat is niet altijd gratis. Er zijn enkele gratis varianten, zoals Let’s Encrypt, maar wanneer je meer eisen hebt, kunnen de kosten al snel oplopen.

Een ander nadeel is dat een website al snel als onveilig wordt weergegevens als het gemixte inhoud bevat. Gemixte inhoud zijn bijvoorbeeld afbeeldingen die geladen worden van een http:// website. Dit is meestal redelijk eenvoudig op te lossen, maar het vergt wel wat onderhoud aan de bestaande website om alle URL’s en afbeeldingen na te kijken.

Mochten er nog vragen zijn over het gebruik van het SSL-certificaat of wil zelf gebruik maken van een gratis certificaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Ook interessant voor jou:

  • Malware verspreid door duizenden WordPress websites

  • Ruwvoer donatie actie voor Limburg

  • Veilige verbinding met een SSL-certificaat

Ook een nieuwe website laten maken?

Is je bedrijf toe aan een nieuwe website? We helpen je graag met het realiseren van een website die precies aansluit met je onderneming.