HomeArtikelenWaarom je direct over moet stappen op Responsive Webdesign

Waarom je direct over moet stappen op Responsive Webdesign

Waarom je direct over moet stappen op Responsive Webdesign

Responsive webdesign, voor de een een bekend begrip, de ander heeft er nog nooit van gehoord. In dit artikel een korte uitleg over responsive webdesign, wat het doet en waarom het zo belangrijk is.

Wat doet responsive webdesign?

Kort samengevat: Responsive webdesign zorgt ervoor dat je website er op elk apparaat goed uitziet. Dus niet alleen op een computerscherm, maar ook op een tablet of mobiele telefoon. De code herkent het formaat van het apparaat en past de website hierop aan. Dit is dus handig, omdat steeds meer mensen een mobiele telefoon gebruiken voor het opzoeken van een website.

Waarom je direct over moet stappen op Responsive Webdesign

Wat zijn dan de voordelen?

Een groot voordeel van responsive webdesign is dat je website er op elk apparaat goed uitziet. Zo hoeft de bezoeker niet meer in te zoomen om bepaalde teksten te lezen, maar is alles helder en duidelijk leesbaar. Ook zoekmachines, zoals Google, hechten veel waarde aan een website die responsive is. Een responsive website krijgt dan ook voorrang bij een zoekopdracht ten opzichte van een niet responsive website. Als de website van je concurrent wel responsive is en je eigen site niet, dan is de kans groot dat je concurrent beter vindbaar is. Responsive webdesign helpt dus ook bijdragen aan een hogere positie.

Ook interessant voor jou:

  • Waarom je direct over moet stappen op Responsive Webdesign

  • Pas op met het kopen van domeinnamen

  • Zo voorkom je een hack op je WordPress website

Ook een nieuwe website laten maken?

Is je bedrijf toe aan een nieuwe website? We helpen je graag met het realiseren van een website die precies aansluit met je onderneming.