5 tips voor een geweldige website

5 tips voor een geweldige website

Het bouwen van een website is voor veel bedrijven een spannende periode, van het idee tot het ontwerp tot de uiteindelijke lancering. Vooral als je de website zelf gaat bouwen. Maar voordat je trots de ‘live’ knop indrukt, zijn er enkele cruciale stappen die je moet overwegen om ervoor te zorgen dat je website klaar is voor het publiek. In deze blog delen we 5 essentiële tips om je website af te maken en te zorgen dat jouw klanten een optimale gebruikservaring krijgen.

5 tips voor een geweldige website

Responsive Webdesign

Het internet wordt tegenwoordig op talloze apparaten gebruikt, van desktops tot tablets tot smartphones. Een responsive webdesign zorgt ervoor dat je website er goed uitziet en werkt op elk formaat scherm. Dit betekent dat afbeeldingen, teksten en knoppen zich automatisch aanpassen aan het apparaat van de bezoeker. Een website die responsive is, biedt niet alleen een betere gebruikerservaring, maar wordt ook beter gewaardeerd door Google. Is je website nog niet responsive? Twijfel niet en stap direct over.

Snelheid van je website

Wachten is frustrerend. In de wachtrij in een pretpark, bij de kassa in de supermarkt of als je website traag laadt. Je loopt het risico dat bezoekers vroegtijdig afhaken. Zorg voor snelle laadtijden door geoptimaliseerde afbeeldingen te gebruiken, overbodige plugins te vermijden en eventueel een cache-plugin te gebruiken. Een snellere website houdt bezoekers langer vast en kan je SEO-ranking verbeteren.

Bezoekers willen eenvoudig contact leggen

Een bezoeker wil vaak snel en eenvoudig contact met je opnemen. Zorg daarom voor een duidelijk zichtbare contactpagina en een contactformulier. Ook kun je overwegen om een chatfunctie toe te voegen, zodat bezoekers direct hun vragen kunnen stellen. Het gemakkelijker maken voor klanten om contact met je op te nemen, kan de betrokkenheid en conversie verhogen. En het straalt een stukje betrouwbaarheid uit.

Straal betrouwbaarheid uit

Vertrouwen van de klant is belangrijk voor je website. Gebruik professionele afbeeldingen, zorg voor correcte en duidelijke informatie en overweeg het toevoegen van klantbeoordelingen. SSL-certificaten (die de 'https' voor je webadres weergeven) zijn ook een must om de gegevens van je gebruikers te beschermen en vertrouwen op te bouwen.

Goede gebruiksvriendelijkheid

Een gebruiksvriendelijke website zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Voorbeelden hiervan zijn: een duidelijk navigatiemenu, een logische site-indeling en eenvoudige call-to-action knoppen. Als gebruikers de website makkelijk begrijpen dan zijn ze eerder geneigd om over te gaan tot actie, zoals bijvoorbeeld het aankopen van een product of contact op te nemen.

Hulp nodig of meer informatie?

Een website bouwen gaat verder dan alleen een mooi ontwerp. Door bovenstaande tips te volgen, zorg je voor een website die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook functioneel en effectief voor je bezoekers. Ben je klaar om je website naar een hoger niveau te tillen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor professioneel advies en ondersteuning!

Ook interessant voor jou:

  • Krachtig LearnDash e-learning platform laten opzetten

  • 5 redenen om een webshop naast je fysieke winkel te hebben

  • Zo voorkom je een hack op je WordPress website

Ook een nieuwe website laten maken?

Is je bedrijf toe aan een nieuwe website? We helpen je graag met het realiseren van een website die precies aansluit met je onderneming.