Malware verspreid door duizenden WordPress websites

Malware verspreid door duizenden WordPress websites!

Duizenden WordPress websites worden dagelijks misbruikt voor het verspreiden van Malware. Het gaat om het FluBot malware, die schadelijk is voor je website. FluBot malware is vooral bekend vanwege de valse track-en-trace links die in omloop zijn. Als je de link in deze mails volgt, kom je op een pagina uit waar je schadelijke apps kunt en/of moet installeren om verder te gaan. De kans is aanzienlijk dat ook jouw WordPress websites slachtoffer is van deze malware, zonder dat je dit zelf door hebt.

Gelukkig zijn de risico’s te verkleinen. We raden je daarom altijd aan om je WordPress websites volledig up-to-date te houden. Dit houdt in dat alle plug-ins, thema’s en de core moet worden voorzien van de laatste versies. Doe dit ook regelmatig.

Malware verspreid door duizenden WordPress websites

Ook is het aan te raden om ongebruikte thema’s en/of plug-ins op te ruimen. Op deze manier weet je zeker dat onderdelen die geen updates meer krijgen niet alsnog voor een risico kunnen zorgen. Gebruik je een thema of een plug-in voor een lange tijd niet? Verwijder deze dan.

Tot slot is het altijd goed om te kijken of het gebruikte thema op je website nog wel geactiveerd is. Het komt namelijk vaak voor dat een thema ooit aangekocht is, maar nooit geactiveerd is. Door het missen van deze activatie, kan het thema niet geüpdatet worden en mis je dus belangrijke veiligheidsupdates!

Mocht je er niet helemaal uitkomen of wil je advies over het up-to-date houden van je website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ook interessant voor jou:

  • Is ChatGPT bruikbaar om teksten te schrijven voor websites?

  • Waarom is het uitvoeren van PHP updates belangrijk?

  • Shoprooster.nl – Winkelen op afspraak

Ook een nieuwe website laten maken?

Is je bedrijf toe aan een nieuwe website? We helpen je graag met het realiseren van een website die precies aansluit met je onderneming.