Voordelen van Microsoft 365 of Google Workspace als mailhosting

De voordelen van Microsoft 365 of Google Workspace

In een tijd waarin we steeds meer afhankelijk zijn geworden van technologie, is e-mail een van de belangrijkste communicatiemiddelen geworden voor bedrijven. Of het nu gaat om het versturen van belangrijke documenten, het delen van informatie met collega’s of het beantwoorden van vragen van klanten, e-mail is onmisbare geworden.

Traditioneel werd e-mail gehost op een eigen server op kantoor, wat betekende dat bedrijven verantwoordelijk waren voor het onderhoud en de beveiliging van hun e-mailserver. Ook is de mail in veel gevallen terecht gekomen op dezelfde server als de website. Zo is het vaak binnen een webhostingpakket mogelijk om ook mailadressen aan te maken

Verder zijn er twee belangrijke spelers op de markt voor e-mailhosting: Google Workspace (voorheen G Suite) en Microsoft 365 (voorheen Office 365). In deze blog zullen we de voordelen van beide oplossingen bespreken ten opzichte van traditionele e-mailhosting.

Voordelen van Microsoft 365 of Google Workspace als mailhosting

Betere beveiliging

Een van de grootste voordelen van e-mailhosting via Google Workspace of Microsoft 365 is de betere beveiliging die wordt geboden. Beide platforms hebben uitgebreide beveiligingsfuncties zoals tweefactorauthenticatie, geavanceerde spamfilters en end-to-end encryptie van e-mails. Bovendien worden beide platformen regelmatig bijgewerkt met nieuwe beveiligingspatches en updates, wat betekent dat je altijd beschermd bent tegen de nieuwste bedreigingen.

Voordelen van e-mailhosting via Google Workspace of Microsoft 365:

  • Hoge bereikbaarheid en betrouwbaarheid: omdat Google Workspace en Microsoft 365 cloudgebaseerde oplossingen zijn, zijn ze ontworpen om 24/7 beschikbaar te zijn. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot je e-mails en andere gegevens, zonder downtime of uitval.
  • Weinig storingen en problemen: beide platformen zijn gebouwd met redundante systemen, wat betekent dat er automatisch wordt overgeschakeld naar een backup-systeem als er zich problemen voordoen. Dit minimaliseert de kans op storingen.
  • Automatische updates en patches: beide platformen worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies, beveiligingspatches en andere updates. Dit betekent dat je e-mailhosting altijd up-to-date en veilig blijft, zonder dat u hiervoor iets hoeft te doen.

Nadelen van e-mailhosting via Google Workspace of Microsoft 365:

  • Kost geld (abonnementskosten): in tegenstelling tot traditionele e-mailhostingoplossingen, zijn Google Workspace en Microsoft 365 abonnementsdiensten die kosten met zich meebrengen. Dit betekent dat je bereid moet zijn om te investeren in je e-mailhosting, maar het biedt ook meer functionaliteit en betrouwbaarheid.

Ook gebruik maken van Google Workspace of Microsoft 365?

Wij werken voor alle Microsoft 365 gerelateerde diensten samen met onze partner Decorsign ICT & Internet B.V., zij zijn gespecialiseerd in het implementeren en beheren van Office en Microsoft 365 omgevingen.

Ook interessant voor jou:

  • Veilige verbinding met een SSL-certificaat

  • Waarom je direct over moet stappen op Responsive Webdesign

  • Krachtig LearnDash e-learning platform laten opzetten

Ook een nieuwe website laten maken?

Is je bedrijf toe aan een nieuwe website? We helpen je graag met het realiseren van een website die precies aansluit met je onderneming.