Pas op met het kopen van domeinnamen

Home - Blog - Pas op met het kopen van domeinnamen

Let op: internet oplichters actief! Pas op met het kopen van domeinnamen

15 juni 2017 - Categorie: Algemeen

Op dit moment zijn er bedrijven actief die organisaties en andere bedrijven opbellen en/of e-mailen met het bericht dat iemand een domeinnaam wil kopen die gerelateerd is aan de bedrijfsnaam. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je zelf gebruikt maakt van domeinnaam.nl. Deze bedrijven zullen dan met het bericht komen dat er ‘iemand’ op het punt staat om de .com domein extensie te claimen.

Uiteraard kun je deze koop voorkomen door zelf de domeinnaam te kopen “voordat iemand anders het doet”, dit kost je alleen een bedrag van rond de 50 euro. Dit bedrag moet je dan aan het bedrijf betalen, die contact opgenomen heeft.

Trap hier niet in! Dit is helaas een veel gebruikte ‘verkooptechniek’ die sommige bedrijven gebruiken. Op deze manier spelen ze namelijk in op de angst, je wilt immers niet dat iemand je naam gaat gebruiken of nog erger, misbruiken. Hoe mooi het aanbod misschien ook klinkt, technisch gezien is dit helemaal niet mogelijk. Zo kun je niet zien of iemand op het punt staat om een domeinnaam te kopen. Ook zijn de prijzen die men hanteert vaak ver boven de marktprijzen.

Wil je zien of de domeinnaam in kwestie al geregistreerd is? Dan kun je bijvoorbeeld een domein whois gebruiken. Voor .nl domeinnamen kun je gebruik maken van de site van het SIDN. Voor overige domeinnamen heb je tools, zoals bijvoorbeeld: http://whois.domaintools.com.

Ook een bericht ontvangen? Aarzel niet en neem contact met ons op! Wij kunnen (vrijblijvend) met je meekijken en je eventueel verder adviseren.

Hoe kunnen wij u helpen?

Send this to a friend

Neem contact op