Waarom is het onderhouden van een WordPress website belangrijk?

Waarom het onderhouden van een WordPress website belangrijk is

Je website is een belangrijk onderdeel van je bedrijf of organisatie. Het is vaak het eerste wat mensen zien als ze op zoek zijn naar informatie of producten. Steeds meer websites draaien op WordPress, dus de kans is dan ook groot dat jouw bedrijfswebsite hier ook op draait. Het is echter belangrijk om je WordPress website regelmatig te onderhouden, om ervoor te zorgen dat het blijft werken zoals het hoort.

Waarom is het onderhouden van een WordPress website belangrijk?

Updaten zorgt voor veiligheid

Een van de belangrijkste redenen waarom onderhoud zo belangrijk is, is dat het helpt om de beveiliging van je website te verbeteren. WordPress wordt vaak aangevallen door hackers die op zoek zijn naar kwetsbare websites. Door regelmatig updates uit te voeren, kan je ervoor zorgen dat je website beveiligd is tegen de nieuwste beveiligings bedreigingen. Ook zorgt onderhoud dat de plugins en thema’s die gebruikt worden op de website up-to-date zijn, dit vermindert de kans op beveiligingsproblemen.

Veel mensen onderschatten de gevaren hiervan ‘mijn website is toch niet interessant voor hackers’ is dan ook een uitspraak die je veel hoort. Wat hierbij vergeten wordt is dat de website waarschijnlijk inderdaad niet interessant is, maar wel weer ingezet kan worden om andere slachtoffers te maken.

Zo zou een hacker bijvoorbeeld mails kunnen versturen vanaf de website om zo andere te misleiden, of mensen vanaf de website kunnen doorsturen richting andere websites. Als je website eenmaal gehackt is zul je vaak zien dat Google je ook uit de zoekresultaten gaat verbergen waardoor je dus ook nog eens klanten mis kan lopen

Wat kun je nog meer doen?

Los van het verkleinen van de gevaren van websites die niet up-to-date zijn helpt onderhoud ook om de snelheid en prestaties van je website te verbeteren of te behouden. Oude code kan er namelijk voor zorgen dat je website traag wordt, wat leidt tot een slechte gebruikerservaring.

Onderhoud helpt ook om problemen op te lossen die zich kunnen voordoen met je website. Als er iets misgaat met je website, zoals een foutmelding of een plugin die niet werkt, kan dit vervelend zijn voor bezoekers.

Tot slot helpt onderhoud om de inhoud van je website up-to-date te houden. Als je regelmatig updates uitvoert, kan je ervoor zorgen dat je website nieuwe functies bevat die je kunt gebruiken om je inhoud te verbeteren. Dit kan ook helpen om je website te optimaliseren voor zoekmachines, waardoor je een hogere positie in zoekresultaten kunt bereiken.

Wil je hulp bij het updaten van jouw WordPress website? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Ook interessant voor jou:

  • Krachtig LearnDash e-learning platform laten opzetten

  • Voordelen van Microsoft 365 of Google Workspace als mailhosting

  • 5 redenen om een webshop naast je fysieke winkel te hebben

Ook een nieuwe website laten maken?

Is je bedrijf toe aan een nieuwe website? We helpen je graag met het realiseren van een website die precies aansluit met je onderneming.