Facebook hoax

Home - Blog - Facebook hoax

Facebook hoax

14 oktober 2016 – Categorie: Tips & Tricks

Op dit moment is een veelvoorkomende HOAX weer erg populair op Facebook. Overal duiken berichten op over dat Facebook oude berichten en foto’s gaat plaatsen zonder toestemming. Wanneer je het zelf geschreven bericht deelt waarbij je Facebook geen toestemming geeft voor het plaatsen, zal Facebook dit zogenaamd niet doen.

Het bericht wat je moet delen heeft geen waarde en zal dus ook niets veranderen aan de voorwaarden waarmee je bent akkoord gegaan. Indien je het niet eens bent met deze voorwaarden, kun je het beste je Facebook-account verwijderen.

Maar wat staat er dan in deze voorwaarden dat zo verontrustend is?

Je geeft Facebook toestemming om de inhoud van je berichten te gebruiken indien deze openbaar staan. Als je gewoonweg je instellingen op ‘alleen vrienden’ hebt staan dan heb je dus niets te vrezen.

Dit kun je gemakkelijk zelf aanpassen bij de privacy instellingen binnen Facebook.

Waar gebruikt Facebook deze gegevens voor indien de posts wel openbaar staan?

De gegevens die je met Facebook deelt worden over het algemeen gebruikt voor de advertenties binnen het social media kanaal zelf. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je advertenties te zien krijgt op basis van je locatie of omdat bepaalde vrienden binnen je vriendenlijst een merk of pagina leuk vinden.

En wat moet ik nu doen?

Samengevat: niks. Het delen van het bericht, zodat Facebook je berichten niet gebruikt is onzin. Wil je niet dat Facebook je openbare berichten gebruikt voor bepaalde doeleinden, dan kun je het beste de berichten instellen op ‘Vrienden’.

Hoe kunnen wij u helpen?

Send this to friend

Neem contact op